CUPPING - BINDEVÆVSMASSAGE MED SUGEKOPPER

HVAD ER CUPPING ?

Cupping terapi er en alternativ behandlingsform, som har eksisteret i mange tusinder af år.  Nogle mener, at den stammer fra Kina, andre mener, at vi skal tilbage til år 3500 til de gamle egyptere, som praktiserede cupping med b.la. udhulede horn fra dyr. I dag benyttes en kop, som enten er lavet af glas, plastik eller silicone. Der findes flere forskellige metoder, hvorpå cupping kan udføres. Den ene metode er, hvor kopperne placeres specifikke steder på kroppen og fungerer som sugekop og skaber et vakum. En anden metode er at påføre massageolie på kroppen og dernæst føre koppen rundt i glidende bevægelser. Kopperne kan altså både bruges til at massere med, eller man kan sætte dem på akupunkturpunkter eller muskler og led.

Cupping løsner bindevævet over muskulaturen de pågældende steder, som de placeres. Det medvirker til at fremme blodtilførslen til musklerne og endvidere frigive affaldsstoffer.  Cupping virker som dybdegående massage og er yderst effektivt til at løsne dybtliggende spændinger. 


HVAD ER CUPPING EFFEKTIVT MOD ?

Cupping eller massage med sugekopper er en yderst effektiv behandlingsform mod mange former for smerter og gener. Når kroppen, grundet mange forskellige årsager, ikke selv har været i stand til naturligt at fjerne affaldstoffer og væske i kroppen, vil affalsstofferne hobe sig op i bindevævet rundt omkring i kroppen. Det kan give forskellige sygdomme og symptomer fysisk og/eller psykisk såsom:


  • hovedpine/migræne
  • appelsinhud
  • rygproblemer
  • fordøjelsesproblemer
  • ledsmerter
  • muskelømhed
  • stramme pg spændte muskler
  • væskeophobninger
  • hudproblemer


Cupping og sugekopperne kan effektivt hjælpe til at øge den naturlige udrensning og forskynde helingen


HVORDAN FOREGÅR EN CUPPINGBEHANDLING :

Cupping kan gives som særkilt behandling eller sammen med zoneterapi og kropsterapi.

En sæskilt behandling varer ca. 30 min. Først vil jeg med mine hænder eller med siliconekopperne opvarme og massere de forskellige områder som skal behandles. Dernæst placeres kopperne de tiltrængte steder på kroppen, hvor de sidder ml 8-15 min, inden de fjernes. 

Man vil ofte få nogle røde mærker dèr hvor kopperne har siddet- dette er ikke farligt, men blot et tegn på, at der er øget blodcirkulation i området, som er blevet behandlet. Mærkerne vil være synlige i alt fra et par dage og op til 2 uger- de forsvinder igen og gør ikke ondt.

Cupping kan mærkes, men gør ikke ondt. Jeg er altid meget opmærksom på, at behandlingen skal tilpasses den enkelte klients smertetærskel.